top of page
Brune fliser

Myopraktikk

Behandling av muskel- og skjelettplager

IMG_3714_edited_edited.jpg
Brune fliser
460039028_1074531797710023_5252120621708837611_n_edited.jpg

Book time

IMG_3841_edited.jpg

​​​​​​Alt som står skrevet på denne siden kommer fra Stig Runar Hopen, faglærer og forsker i Myopraktikk. 

Myopraktikk er:

Hva gjør en myopraktor?

Dypere og kraftigere behandling som eliminerer muskelspenninger. Behandlingen gir umiddelbar smertelindring og markant bedring. 

Myopraktoren gir en  veldig spesifikk og dyptgående "kryssing" av muskulatur, bindevev (fascia) og strukturer i kroppen som alle er forbundet med hverandre. Den umiddelbare effekten av ganske mange opplevelser gjør dette i utgangspunktet til en engangsbehandling og man skal kunne fortsette med normal aktivitet i løpet av kort tid.

Behandlingen har en unik vitenskapelig tilnærming basert på banebrytende forskning.

Siv Langøy er godkjent Myopraktor og medlem av The International Myopraktikk Organization (TIMO).

 

Ekspertise og dedikasjon:
- Kombinasjon av vitenskap og omsorg for å gi resultater som varer.

 

Eksklusiv tid:
- Dedikert tid og oppmerksomhet som går utover det vanlige for en helhetlig opplevelse. Samlebånd og stoppeklokke er ikke vår stil - Du fortjener bedre!

Trygghet:
- Din historikk, enkel men grundig innføring i mekanismer og behandlingsforløp.

 

Vegen videre:
- Finner mulige strategier for å forebygge tilbakefall, men lytter alltid til hvem du er og hva du liker.

Personlig tilpasset:
- Tanke-strategier, opplevelser eller aktivitet som reduserer stress, tar bort dårlig samvittighet, men heller gir glede – Alt tilpasset deg!

HopenMuskelterapi

En myopraktisk behandlingskjede (kjede av flere muskler) deler en hel rekke ting. Den deler fascia (bindevev) som knytter musklene til hverandre og skjelettet. Den deler direkte eller indirekte nervebaner, blodbaner og ikke minst lymfebaner og væskeflyt som er det en myopraktor jobber mest med.

 

Man kan gjerne sammenligne en muskel med en vannballong. Om man fyller vannballongen med bare litt vann, er ballongen veldig løs og fleksibel. Slik ønsker vi også at musklene skal være. Om du derimot fyller vannballongen til randen med væske slik at den nesten sprekker, vil ballongen for det første bli ganske stor, stiv og rigid. Dette er i seg selv uheldig for bevegelse i muskelen. Trykket i ballongen, eller muskelen om du vil, presser i sin tur på nerver som ligger både i og rundt denne muskelen og reduserer naturlig sirkulasjon. Dette trykket er ofte den smerten og ubehaget man kjenner.

En slik muskel fylt av væske gir en hevelse. Denne hevelsen er det ofte mulig å se på hudoverflaten. Når man tar på denne hevelsen (palpasjon av hevelse) er den ofte veldig trykkfølsom, og er dette pasienten gjerne gjenkjenner som en muskelknute eller en muskelspenning.

bottom of page